Cesolar

Nikdo na světě neví a ani nikdy nebude vědět všechno. Ale přesto byste neměli rezignovat na touhu po vědění. A neměli byste tak nechat náš web bez povšimnutí.

Arabika


Pokud patříte mezi opravdové fajnÅ¡mekry, pak urÄitÄ› považujete za nejlepší kávovinový nápoj, na kterém si nÄ›kolikrát dennÄ› pochutnáváte, Arabiku (Coffea arabica). Tento druh kávy je považován za jeden z nejlepších a nejkvalitnÄ›jších. Jeho svÄ›tová produkce tvoří více než sedmdesát procent. Nejvíce se mu daří v nadmoÅ™ských výškách Å¡est set až dva tisíce metrů nad moÅ™em. PÄ›stování tohoto druhu kávovníku je pomÄ›rnÄ› nároÄné, z Äehož vyplývá, že jeho první plody můžeme sklidit nejdříve až za Å¡est let. Zajímavostí pro vás může být, že se můžete pokusit o jeho pÄ›stování i v domácích podmínkách. Pro svůj zdárný vývoj potÅ™ebuje teplotu v rozmezí patnáct až dvacet ÄtyÅ™i stupňů Celsia, což pro vÄ›tÅ¡inu domácností není žádný problém.

Druhy Arabiky

A zde jsou tedy nÄ›které druhy Arabiky: Arabica Typica, Arabica Geisha, Arabica Pacamara, Arabica Maragogype, Arabica Mundo Nuovo, Arabica Caturra, Arabica Bourbon. Arabika se vyznaÄuje tím, že má vÄ›tÅ¡inou o nÄ›co menší obsah kofeinu než robusta a má mírnÄ› nakyslou chuÅ¥. Je pro vás káva Arabika tou nejlahodnÄ›jší? Objednávejte právÄ› u nás!

Nezařazené