Začínáme vydanou snídaní

a ad>

Jestli si někdo teď myslí, že si připravíme ten největší talíř, který bohatě obložíme žitnými toasty, vejci se slaninou nebo kuřecími párky a přirozeně nesmí chybět zelenina, sýr a možná i něco sladkého, tak asi bude zklamaný. K naší vydatné snídani bude klidně stačit dezertní talířek. Přirozeně vhodné pečivo a zdravá pomazánka, klidně i šunka, ale co je nejdůležitější, to budou klíčky. Nejsilnější energie, kterou nám příroda přináší. Říká se o nich, že jsou továrnou na zdraví a nejsme skutečně daleko od pravdy. Tělo jejich konzumaci s radostí uvítá. A konec konců, my si tento poklad můžeme vypěstovat klidně sami, aniž bychom museli chodit do obchodu nebo na zahrádku. Dokonce si ho můžeme dopřávat v kterékoliv roční době.čočka

Klíčení je skutečná zábava

Dříve byly spíše známé klíčky jen určitých druhů luštěnin, což se skutečně změnilo. V dnešní době nás čeká hotový zástup všemožných klíčků a záleží jen čistě na nás, jaká si pořídíme semena na klíčky. Tady se chuti a fantazii meze nekladou a díky rozdílné chuti můžeme zvesela pojídat malé porce výživných nitek stále. Tělu nijak neublíží, jelikož se nejí na kila, ale v podstatě odpovídajícímu množství se dají použít na ozdobu a jako blahodárný doplněk stravy.klíčky fazolí
Není to nic složitého
Je ale pravdou, že každé semínko vyžaduje něco jiného a rozhodně při správném klíčení u některých rostlinek budeme muset postupovat trochu jinak. Volit správné zavlažování a ošetřování bude poté základem úspěchu.
Za dva dny můžeme ochutnat – vojtěšku, jetel luční, čínské zelí, brokolici nebo ředkev či ředkvičky atd.
Tři dny si počkáme – zelený hrášek, žito, pšenice, špalda, čočka, cizrna, fazole adzuki, sójové boby, fazole mungo, vyloupaná slunečnice atd.
Delší dobu a tím i naši vytrvalost si zaslouží pohanka, cibule, řepa, řeřicha, rukola, česnek, kapusta atd. Ovšem počkat si chvíli se rozhodně vyplatí. Mezitím můžeme průběžně pojídat jiné druhy a tím skutečně obohatíme svůj jídelníček a posílíme organismus.